Kvinde rengøre et badekar

Rengøring af badekar

Snavsstriber, kalkrester, tilstoppede badekar og tilstoppede gulvafløb - badekarret er måske den mest kedelige ting i hjemmet at rengøre. Uanset hvordan du skrubber dit badekar, ser det aldrig ud til at blive skinnende rent. Hvis det lykkes dig at få det rent, går der ikke mere end en dag, før det skal skrubbes igen. Derfor har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du kan holde dit badekar eller spabad skinnende rent - uden at gøre dig umage.

 

Hvordan rengør jeg mit badekar?

Der er mange måder at håndtere et beskidt badekar på. Med en smule planlægning er det ikke engang så meget arbejde. I stedet for at gøre det på den gammeldags måde - med skrubbepensler og skrappe rengøringsmidler - kan du hælde opvaskemiddel og eddike i en sprayflaske. Spray opløsningen i badekarret og vent 30 minutter. Derefter skal du bare skrubbe det let og skylle det med bruseslangen. Det sparer ikke kun energi, det er også godt for miljøet. Denne mirakelblanding er lige så effektiv på keramik og emalje som på metal, så du kan bruge den til at rengøre hele badekarret. Det er ikke så vigtigt, hvilken eddike du bruger til rengøring; målet er en koncentration på ca. 12 %, så for 24 % skal den fortyndes med den samme mængde vand.


Hvordan slipper jeg af med gule pletter i badekarret?

I nogle badekar kan der forekomme gule pletter og misfarvning. Der er dog ingen grund til at fortvivle. Pletterne kan virke indgroede, men de kan fjernes. Du skal bare gøre dette: 

Hvis du har et porcelænsbadekar, kan du hælde Ajax på pletten og lade det sidde i et stykke tid. Bland det med vand og skrub med den grove side af en svamp. Hvis pletten ikke forsvinder, skal du bare gentage processen. Den gule plet vil efterhånden give efter. 

Når det drejer sig om badekar af emalje, kan du bruge almindelig shampoo. Tag en rigelig mængde og gnid den ind i det plettede område. Vent et par minutter, og skyl derefter af med varmt vand. Som med porcelænsbadekarret skal du være tålmodig - hvis pletten ikke forsvinder, skal du bare gentage processen. 

Se vores udvalg af fritstående badekar i stilfulde designs.


Hvordan rengør jeg gulvet godt under badet?

En tilstoppet gulvbrønd kan forårsage en masse rod. Hvis det ikke er oversvømmelse, er det en dårlig lugt. Det faktum, at rengøring af gulvafløbet er mange menneskers største frygt, kan forklare, hvorfor oversvømmelser er så almindelige i badeværelser. Desværre løser problemet sig ikke af sig selv - tag en dyb indånding og gå i gang med arbejdet. 
Hvis dit badekar eller spabad har en aftagelig front, skal du først fjerne denne. Når du har fri adgang til gulvfontænen, kan du begynde med at fjerne sien. Hvis røret er i vejen, kan det normalt uden problemer vinkles til siden. Tag stikket ud af stikkontakten, og fjern alle dele. Smid gammelt hår og snavs i skraldespanden, og skrub den ren med en svamp. Du kan også bruge eddike her til at bekæmpe dårlig lugt.
Til lette tilstopninger i badekarret kan du kombinere natron og eddike for at skabe et effektivt middel til at fjerne tilstopninger. Mål lidt over en deciliter bicarbonat op i gulvafløbet og hæld derefter et par deciliter eddike i. Lad det bruse og boble i et stykke tid, før du skyller med store mængder varmt vand. 

 

Hvordan fjerner jeg kalk fra badekarret?

Kalk, der sidder som en sten, er et almindeligt problem i badeværelset. Det gælder især, hvis du bor i et område med hårdt vand. For at slippe af med kalkaflejringer i badekarret kan du bruge opvaskemiddel + eddikeopløsning, som vi fortalte dig om tidligere. Spray det i badekarret eller boblebadet, og lad det virke i en halv time. Skrub derefter med en svamp, og skyl det rent med vand. Hvis dit brusehoved trænger til rengøring eller har stråler, der er blokeret af kalk, skal du skrue den øverste del af og lægge den i et eddikebad. Du kan nok også finde en kalkfjerner i dit lokale supermaket som er egnet til at fjerne kalk i badeværelser.

 

Hvilke produkter skal jeg bruge til at rengøre mit badekar?

Der findes et uendeligt udbud af rengøringsmidler på markedet, der lover en helt masse. Selvfølgelig kan de være effektive til at rengøre dit badekar - men de kan også være skadelige for både miljøet og dit helbred. Sandheden er, at du kan få et lige så godt resultat med ting fra dit spisekammer. Vi har allerede nævnt eddike og dets mange anvendelsesmuligheder, men også natron og opvaskemiddel. Hvis du har en grapefrugt derhjemme, kan du halvere den og gnide salt ind i frugtkødet. Skrub derefter badekarret med grapefrugten for at få et funklende rent badekar.

 

Hvordan skal jeg rengøre spabadet?

Når det drejer sig om rengøring af spabad, kan det dog være klogt at købe et specielt rengøringsmiddel til spabadet. Det skyldes, at spabade i modsætning til almindelige badekar er udstyret med et rørsystem, som ikke kan rengøres i hånden. Hvis du ikke renser rørene i dit spabad, kan der dannes lag af snavs, som havner i badevandet, når du tænder for massagefunktionen. Det er både uhygiejnisk og ubehageligt og noget, som du for enhver pris bør undgå. Hos Comfornette anbefaler vi Delphin Pipe Cleaner, som er et effektivt rengøringsmiddel til spabade. Sådan gør du:

Fyld spabadet, så alle dyserne er dækket. Mål den korrekte mængde Delphin Pipe Cleaner op (beregn 0,5 liter til 1000 liter vand), og tænd for bobleprogrammet. Lad programmet køre i 10-15 minutter, før du tømmer dit boblebad og skyller det med rent vand. Husk at gøre dette med jævne mellemrum.

Vi har de bedste rengøringsprodukter og det bedste tilbehør til dit spabad.
Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.