Moderne badeværelse med fritsående badekar

Renovering af badeværelse - gør det selv eller find elektrikere?

Ny til planlægning? 

Planlægger du at renovere dit badeværelse, men har ikke besluttet, om du skal hyre en håndværker eller om du skal gøre det selv? I så fald skal du huske på dette, når det kommer til boligforbedring, er renovering af badeværelset et af de vanskeligste projekter, du kan påtage dig. Alting skal ikke kun se godt ud, men badeværelset skal også dræne vand og fugt ordentligt. Hvis der sker en fejl, kan det få store konsekvenser, ikke kun for dig og dit hjem, men også for naboerne nedenunder (hvis du bor i en lejlighed). Derfor vælger langt de fleste mennesker, der foretager en renovering af badeværelset, at hyre håndværkere.


Hvor meget koster det at renovere badeværelset?

Når det drejer sig om renovering af badeværelset, er håndværkere den mest bekvemme og sikre løsning. Du kan enten vælge en fuld kontrakt og overlade alt til et firma, eller du kan vælge en delt kontrakt, hvor du selv underskriver kontrakter med de forskellige håndværkere. Men hvis du er handy, er der meget at vinde ved at gøre det meste af arbejdet selv.

Hvor meget det koster at renovere dit badeværelse, afhænger helt af badeværelsets størrelse og de materialer, du ønsker at bruge. I gennemsnit skal du regne med, at det tager 60-70 timer at udføre arbejdet, hvilket bringer prisen ned på et sted mellem 150.000-250.000 DKK. Selvfølgelig kan det føles sikkert at hyre professionelle, men det er ikke gratis. Men et nyt badeværelse kan stadig betale sig selv tilbage, når du sælger dit hjem, uanset om du finansierer det kontant eller med et renoveringslån. Ifølge en undersøgelser er næsten halvdelen af danskere villige til at betale mere for en bolig med et nyrenoveret badeværelse.Sammenlign håndværkere, før du underskriver en kontrakt

Selvfølgelig kan det føles godt at komme i gang så hurtigt som muligt, men faktum er, at du har meget at vinde ved at sammenligne forskellige håndværkere, før du beslutter dig. Bed om tilbud fra flere forskellige håndværkere, og sammenlign priserne, og hvad der er inkluderet i arbejdet. Kontroller, at det firma, du overvejer, har GVK- og BBV-certifikater, og spørg efter referencer. Du kan ofte finde anmeldelser af firmaer på nettet. Med den rette håndværker vil renoveringen ikke kun blive udført professionelt, men forhåbentlig også blive udført præcis som du ønsker det. Fastsæt en tidsplan, og glem ikke at aftale en dato for den endelige renovering.


Hvor ofte skal jeg renovere mit badeværelse?

Når det kommer til, hvor ofte du bør renovere badeværelset, er 20 år en god tommelfingerregel. Men ved at lufte regelmæssigt ud og udbedre små fejl kan dit badeværelse holde meget længere. Men selv om dit badeværelse stadig ser frisk ud, kan afløb og vandrør have brug for et eftersyn hvert 10. til 20. år. Du bør også være opmærksom på ventilenes tilstand. Dårligt fungerende ventiler kan føre til alvorlige fugtskader, ikke kun i badeværelset, men også i andre dele af huset.

Som en tommelfingerregel bør du renovere dit badeværelse hvert 20. år. Men måske begynder du at længes efter et nyt, friskt badeværelse længe inden da. Hvis du ønsker at tilføje et strejf af luksus med få penge, kan du komme langt med en let renovering, en ny maling på væggen og et stilfuldt boblebade.Hvilke dele af renoveringen af badeværelset skal jeg overlade til håndværkere?

Når det drejer sig om renovering af badeværelset, er der visse dele af processen, der kræver ekstra opmærksomhed. Et af de vigtigste og vanskeligste øjeblikke er den korrekte installation af gulvfontænen. Grunden til, at gulvet skal have en hældning, er for at lette vandafledningen. Hvis gulvet er dårligt konstrueret, kan der samle sig vand forskellige steder på gulvet, hvilket kan føre til alvorlige vandskader. I henhold til GKV's branchebestemmelser skal gulvet omkring gulvbrønden/afløbet have en hældning på mellem 0,7-2,0 %.Kan jeg installere elektricitet i mit badeværelse?

Nej. Når det drejer sig om elektricitet i vådområder, er det et lovkrav, at arbejdet udføres af en kvalificeret elektriker. Grunden til dette er, at forkert installeret elektricitet i badeværelser kan være livsfarligt. Dette gælder også, når du installerer et spabad med massagefunktion, da dette kræver elektricitet for at fungere. Hvis du har særlige krav til belysning og armaturer i dit badeværelse, skal dette også udføres af en kvalificeret elektriker. Så sørg for at have alt planlagt og klar, når elektrikeren kommer hjem til dig.Gælder forsikringen, hvis jeg selv renoverer mit badeværelse?

Ja. Så længe arbejdet er udført professionelt og i overensstemmelse med gældende bygningsreglementer, bør din forsikring være gyldig. For at sikre dig, at dit renoveringsarbejde opfylder kravene til renoveringsarbejde, bør du læse GVK's faglige forskrifter om vandtætning i vådrum og BBV's (Bygningskeramikrådets faglige forskrifter for vådrum) vedrørende fliser og klinker.

 

Skal jeg vælge fliser eller plastfliser til mit badeværelse?

Når du skal vælge et materiale til dit badeværelsesgulv, er der en række faktorer, du skal tage hensyn til. Du bør f.eks. spørge dig selv, hvor meget du er villig til at betale for dit badeværelsesgulv. Hvis du ønsker at undgå unødig slitage og samtidig komme relativt billigt af sted, er plasttæpper, eller vådrumstæpper, som de også kaldes, den bedste løsning. Plasttæpper er ikke kun nemme at installere på badeværelset, de er også modstandsdygtige over for både fugt og slid.

De fleste mennesker foretrækker dog et badeværelse af granit, keramik eller stenmaterialer som f.eks. fliser og marmor. Her kan omkostningerne stige voldsomt, afhængigt af hvilket materiale du vælger at bruge. Det er også vigtigt, at fliserne er monteret korrekt for at forhindre, at der trænger fugt ind i gulvet. Da almindelige fliser har en høj vandabsorption, er de kun egnede til vægge i badeværelset.


Opfrisk dit badeværelse med en lille indsats

Nogle gange er det ikke nødvendigt med en renovering af badeværelset for at få dit badeværelse til at føles som nyt. Små, men gennemtænkte opfriskninger kan gøre det. Du kan f.eks. købe nye kommoder eller fylde dit badeværelse med prydplanter. Du kan endda købe et nyt badekar eller finde et nyt sted at placere dit eksisterende badekar.

Når det gælder indretning af dit badeværelse, er det kun fantasien, der sætter grænser. Hvis du kan lide at finde smukke ting på loppemarkeder, kan du erstatte de moderne elementer i dit badeværelse med smukke vintage-elementer. Du kan også lade dig inspireres af forskellige dele af verden, f.eks. Japan, Sydeuropa og Marokko.

Du kan få flere tips og inspiration til, hvordan du kan indrette dit nye badeværelse, i vores artikel: Inspiration til badeværelset - Inspiration til dit badeværelse.


Vælg det rigtige badekar til dit nye badeværelse

Renoveringen er færdig, og nu er det tid til at dekorere det med smukke ting. Måske er det på tide at opdatere dit badekar? Men hvad skal du overveje, når du skal finde et nyt badekar til dit nyrenoverede badeværelse? Først og fremmest bør du tage udgangspunkt i dine behov og omstændigheder. Hvis du har et lille badeværelse, er et brusebad måske den bedste løsning, men hvis du har lidt mere plads til at bevæge dig rundt, er mulighederne uendelige.

Hos Comfornette finder du alt fra stilfulde fritstående badekar til luksus spabad og brusebadekar og meget mere. Uanset hvordan dit badeværelse ser ud, har vi det perfekte badekar til dig! Kontakt os, så hjælper vi dig med at finde vej gennem junglen af badekar.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.